ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

2024 Kaplama Diş Yapıştırma Ücreti | Güncel Zirkonyum Kaplama Modelleri

17.09.2024 08:53:00

 

Kaplama diş yapıştırma ücreti, kaplamaların yapıldığı malzemelere, doktor deneyimine, kaplama yapılacak diş sayısına göre değişir. Diş kaplama için çok sayıda tedavisi seçeneği vardır. Bundan dolayı fiyatlar hakkında net rakamlar ifade etmek mümkün değildir.
Diş kaplama, deneyimli diş hekimleri tarafından zirkonyum gibi malzemeler kullanılarak yapıldığında uzun ömürlü sonuç verir. Hastaların bundan dolayı önceliği fiyatlara değil, tedavi kalitesine vermesi gerekir.

Kaplama Diş Tedavisi Seçenekleri

Kaplama diş tedavisi için çok sayıda seçenek vardır. Bundan dolayı kaplama diş fiyatı 2024 yılında tedavi türüne göre farklılık gösterir. Uygulanan tedavilerin etkileri ve beklentileri karşılama seviyesi nedeniyle bazıları daha öne çıkmıştır. Yaygın olarak tercih edilen kaplama türleri ve bunlara dair detaylar şu şekildedir:
Kaplama Türü Açıklama
Zirkonyum Kaplama Doğada bulunan zirkonyum metali, oksijen ile yakılarak seramiğe dönüştürülür. Oluşan zirkonyum seramiği, yüksek dayanıklılığı ve biyouyumluluğu ile diş kaplama tedavisindeki tüm beklentileri karşılar. Günümüzdeki en iyi diş kaplama tedavisi olarak kabul edilir. Buna karşın zirkonyum kaplama fiyatı, diğer seçeneklere göre biraz yüksektir.
Porselen Kaplama Porselenden yapılan kaplamalardır. Porselenin dayanıklılığı ve estetik görünümü sayesinde beklentileri etkili olarak karşılar. Zirkonyum öncesinde en yaygın kullanılan seçenekti. Kendi içerisinde metal destekli ve desteksiz olan türleri vardır.
Kompozit Kaplama En uygun maliyetli kaplama tedavisidir. Fakat dayanıklılık konusunda diğer seçenekler kadar iyi değildir. Kompozit reçineden yapılan bu kaplamalar, uzun ömürlü olmayabilir.
Tedavilerin türü ve kapsamına göre kaplama diş yapıştırma ücreti farklılık gösterir.

Zirkonyum Kaplama Modelleri

Zirkonyum kaplama, dayanıklılık konusunda beklentileri rahatlıkla karşılar. Metal kökenli bir madde olduğu için son derece dayanıklıdır. Buna ek olarak estetik açıdan da doğal dişlere en yakın renge ve yapıya sahip malzemedir. Hastalar, kendi beklentileri ve diş renklerine göre kaplama modelleri arasından seçim yapabilir.
Kaplama modelleri arasından seçim, diş hekimi ile birlikte yapılmalıdır. Hastalara gösterilecek modellerde, hem dişlerin yapısı hem de rengi net olarak görülür. Sunulan diş rengi seçeneklerinden bazıları şunlardır:
  • A1: Doğal ve beyaz diş isteyenler için ideal bir seçenektir. Açık pembe diş etleri ile mükemmel bir uyum gösterir.
  • A2: Beyaz bir renge sahip olmasına karşın A1’e göre biraz daha koyudur. Yumuşak ve doğal bir görünüm için tercih edilir.
  • A3: Doğal dişleri daha koyu olanların tercih edecekleri renktir.
  • B1: Beyaz ve parlak dişlere sahip olmak isteyenlere yönelik olarak sunulmuştur. Dikkat çekici dişlere sahip olmak isteyenler, bu seçeneği tercih ederler.
  • B2: B1’e göre biraz daha koyu bir seçenektir.
  • C1: Doğal beyazlık isteyenlerin tercih ettiği modeldir. Aşırı ve parlak olmayan beyaz, doğal dişleri taklit etmede çok başarılıdır.
Zirkonyum diş kaplama fiyat belirlenirken, öncelikle model seçimi yapılır. Fiyat konusu daha sonra belirlenir. Kaplama diş yapıştırma ücreti, sadece renklere göre değil, tedavinin tamamına göre belirlenir.

Kaplama Diş Yapıştırma Ücreti

Dişlerindeki estetik ve fonksiyon problemlerini gidermek isteyen hastaların sıklıkla tercih ettikleri kaplamalar, fiyat açısından farklı seçeneklere sahiptir. Kaplama diş yapıştırma ücreti üzerinde etkili olan çok sayıda unsur vardır. Bundan dolayı fiyatlar hakkında net rakamlar ifade etmek doğru değildir.
Buradaki en önemli husus malzeme türüdür. Zirkonyum diş kaplama fiyatları ile metal destekli porselen diş fiyatı farklı seviyelerdedir. Bunun yanında kaplama yapılacak diş sayısı da büyük bir öneme sahiptir. Tek diş kaplama fiyatları daha uygun seviyede iken, komple diş kaplama fiyatları ise daha yüksek seviyededir.

Kaplama Diş Yapıştırma Ücreti Nasıl Belirlenir?

Zirkonyum Kaplama diş yapıştırma ücreti belirlenirken belli kriterler dikkate alınır. Bu noktada öne çıkan kriterler ve bunlara dair detaylar şu şekildedir:
  • Kaplama yapılacak diş sayısı, en önemli etkendir. Zira fiyatlar, tek bir dişe göre belirlenir ve diş sayısı arttıkça fiyatlar da artar.
  • Malzeme, bir diğer temel etkendir. Yaygın olarak kullanılan zirkonyum, porselen ve kompozit reçine kaplamalar vardır. Zirkonyum, en pahalı seçenek iken, kompozit reçine ise en uygun fiyatlı kaplama türüdür.
  • Diş hekiminin deneyimi, tedavinin başarısı ile yakından ilgilidir. Deneyimli diş hekimlerine olan talep yüksek olduğundan fiyatlar nispeten daha yüksektir.
  • Klinik şartları ve konumu, fiyatlar üzerinde etkilidir. Lüks bir semtte yer alan ve tıbbi açıdan yeterli olan kliniklerdeki tedavi fiyatları daha yüksektir.
Buradaki unsurlar dikkate alınarak kaplama diş yapıştırma ücreti belirlenir. Ayrıca ilk defa yapılacak kaplama tedavisi ile düşen kaplamanın yeniden yapıştırılması farklı işlemlerdir. Dolayısıyla bu iki durum için fiyatlar farklı seviyede olacaktır.

Komple Diş Yaptırmak Fiyat 2024

Dişlerin tamamı için yaptırılacak kaplamaların fiyatları, sınırlı sayıdaki dişe yapılacak kaplamalara göre çok daha pahalı olur. Bu durumun nedeni ise fiyatların diş sayısına göre belirlenmesidir. Kaplama diş yapıştırma ücreti belirlenirken bu hususa özellikle dikkat edilir.
Dişlerin tamamının kaplanması, çoğu zaman gülüş tasarımı kapsamındaki bir tedavidir. Zirkonyum gülüş tasarımı fiyat her hasta için özel olarak belirlenir. Zira her hastaya yapılacak işlemler farklılık gösterir.

Kaplama Diş Yapıştırma Ücreti ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Kaplama diş yapıştırma ücreti ile ilgili merak edilen hususlar ve bunlara dair detaylar aşağıda yer almaktadır.

1 - Kaplama Diş Yapıştırma Ücreti Ne Kadar?

Doktorun deneyimi, kaplama yapılacak diş sayısı ve kaplama malzemesi dikkate alınarak kaplama diş yapıştırma ücreti belirlenir. Her hasta için bu rakam farklıdır.

2 - Yerinden Çıkan Kaplama Diş Nasıl Yapıştırılır?

İlk olarak dişteki kalıntılar detaylı olarak temizlenir. Eğer çıkan kaplama kullanılabilir durumdaysa benzer işlem kaplamaya da yapılır. Daha sonra ise ilk defa kaplama yapıyor gibi işlem gerçekleştirilir. Buradaki kaplama diş yapıştırma ücreti, normal tedaviye göre daha düşüktür.

3 - Devlet Hastanesi Porselen Diş Fiyatları Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde kaplama diş tedavisi ancak belirli şartlar altında yapılır. SGK, bu tedavilerin tamamını karşılamamakta ve sadece farklı bir tedavi seçeneği olmadığında devreye girmektedir.
 
 
DİĞER HABERLER